Facebook vs. Tuenti

14 Novembre 2009 at 6:00 pm 3 comentaris

Com molts sabreu a Espanya predominen dues xarxes socials, Facebook i Tuenti. Us heu preguntat mai quina predomina en general? Segurament molts dels que esteu llegint aquest post i entenent-lo pensareu que la predominant és la que feu servir vosaltres, segurament el Facebook, però de fet, a Espanya, la xarxa social més utilitzada és el Tuenti.

Per a comprovar-ho he fet servir el Google Trends, que tot i donar dades sobre les cerques que fan els usuaris de les paraules Tuenti i Facebook (i que per tant no permet comptabilitzar realment l’ús que se li dóna a cada xarxa) dóna informació bastant interessant que podem extrapolar. He pintat un mapa segons el volum de cerca de cadascuna d’elles a cadascuna de les províncies i aquest ha estat el resultat.

fbvstt

Repeteixo que la informació que dóna aquest mapa és sobre el volum de cerca de les paraules Tuenti i Facebook i per tant pot contenir molt de soroll, ja que segurament hi ha molta gent que escriu la URL directament a la barra, o simplement té un accés directe. De totes formes, el mapa vindria a representar la gent que cada cop que hi vol accedir busca la paraula a Google. És curiós veure que on més s’utilitza Facebook és a grans trets a les comunitats bilingües amb alguna excepció. Però com tria la gent fer servir Tuenti o Facebook? Tuenti està pensat per a ser una xarxa social tancada de gent d’Espanya. Facebook en canvi, engloba tot el món. Vol dir això que les comunitats on es parla més d’una llengua són més obertes, o viatgen més, o tenen més amics a l’estranger?

Traieu les vostres pròpies conclusions.

Anuncis

Entry filed under: General.

Regalo 5 comptes a Google Wave! Enquesta sobre Seguretat [finalitzada]

3 comentaris Add your own

 • 1. Dani  |  15 Novembre 2009 a les 2:04 am

  Jo crec que la cosa va per on tu dius, tot i que si la teoria és certa algunes coses no acaben d’encaixar.
  En primer lloc, Cantàbria és monolingüe, i hi domina el Facebook. I després tenim el Pais Basc. A Àlava el percentatge de parlants d’èuscar és gairebé nul, i hi domina el facebook, mentre que a Vizcaya la cosa va al revés:

  I per últim el País Valencià, però considerant que l’ús social del valencià és molt reduït, no sembla estrany que hi domini el Tuenti.

  Jo crec que la mentalitat i l’esperit viatjer també hi tenen molt a veure. I com tu has dit els resultats poden ser erronis per la manera com ho has buscat. I també seria interessant saber els percentatges d’ús per provínicia per veure on són més grans les diferències.

  Resposta
 • 2. Floc  |  1 Desembre 2009 a les 1:52 am

  Conclusió: tuenti sucks

  Resposta
 • 3. McAko  |  14 gener 2010 a les 6:38 pm

  Es ben curiós, tot i així dubto que tingui gaire a veure amb la llengua. A Tarragona per exemple, el nombre de castellano-parlants és ben alt i tot i així el volum de cerques de la paraula Tuenti és miserable. De fet tant Facebook com Tuenti estan en els idiomes oficials (encara que s’ha de dir que Tuenti s’hi ha adaptat fa poc) així que no crec que sigui per això.

  Fent algunes cerques he vist que algunes ciutats del País Basc està bastant empatat així que no sé fins a quin punt el mapa “FB vs Tuenti” seria tal com l’has dibuixat.
  Per veure les estadístiques de cerques he fet servir el Google Insights que crec que és més acurat i té algunes opcions més que no pas el Google Trends, com per exemple cercar per subregió. Me n’he adonat que ara a Google Trends també es poden veure les estadísiques de visites diàries per websites.

  Jo crec que és qüestió de temps que Facebook acabi arrassant, FB és molt més complet i té un equip de desenvolupadors molt més gran del que pugui tenir Tuenti, apart que Tuenti encara va amb invitacions, cosa que restringeix bastant l’entrada.

  Facebook vs Tuenti amb Google Insight:
  http://www.google.com/insights/search/?hl=ca#q=Tuenti%2CFacebook&geo=ES&date=1%2F2008%2021m&cmpt=q

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS Twitter

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

Flickr Photos

Blog Stats

 • 48,869 hits

del.icio.us


%d bloggers like this: