Hashegem les coses que ens fan sentir intranquils?

28 Mai 2009 at 11:58 pm 1 comentari

Si encara no sabeu què és un hash en informàtica i quina relació tenen amb la vida humana, llegiu primer el post “Hashegem els records?”.

untitled copy

Bé, fa temps que no escric, i és que estic d’exàmens, presentacions, pràctiques… I és precisament tenir tantes coses que em fan sentir intranquil al cap, el que m’ha fet veure una altra relació entre la informàtica i la vida mateixa. No us ha passat mai que no sabeu exactament què, però hi ha alguna cosa que no us deixa estar tranquils? De vegades potser és una tasca que heu de dur a terme i en aquell moment no la teniu al cap, però que us fa no estar satisfets, i sentir que alguna cosa falla. Altres vegades són coses que heu oblidat de fer però en aquell moment no recordeu que les heu oblidat de fer, tot i que recordeu que alguna cosa falla. La sensació a què em refereixo queda bastant ben plasmada a la pel·lícula “Home Alone” (Solo en Casa) a l’escena en què la família es dirigeix cap a París de vacances de Nadal en avió.

Us deixo un tros del diàleg a què em refereixo en versió original:

INT: AIRPLANE: DAY

Kay is asleep on Peter's shoulder. She suddenly awakes, then checks her
wallet.
"What's the matter," asks Peter.
"I have a terrible feeling," says Kay.
"About what?"
"That we didn't do something."
"No, you feel that way because we left in a hurry. We took care of
everything. Believe me we did."
"Did I turn off the coffee?"
"No. I did."
"Did you lock up?"
"yeah.
"Did you close the garage?"
"That's it. I forgot to close the garage. that's it."
"No, that's not it," says Kay.
"What else could we be forgetting?"
"KEVIN!!!" shouts Kay.

La mare del Kevin està tenint la sensació que alguna cosa no va bé, té un sentiment terrible. Aquí és on entra en joc el que anomenaríem hashing de sentiments terribles. El pare comença mitjançant una mena de força bruta, intentar trobar quin és l’origen d’aquesta terrible sensació, i a cada intent, fracassa. Hi ha un moment en què ella mateixa es pensa que la força bruta ha funcionat, però poc després s’adona que encara falla alguna cosa, fins que, finalment, i sense necessitat de la força bruta del pare, ho recorda: Kevin!!!

D’alguna manera codifiquem al nostre cervell aquestes notícies, tasques, objectes o esdeveniments que no volem recordar en un moment donat, però s’executen en segon pla, fent-nos sentir malament, potser perquè són importants i convé que no les oblidem, com si fos un mecanisme d’autodefensa. Per invocar-les posteriorment es necessiten de vegades diversos intents, però quan finalment recordes el que et feia sentir malament, ho saps sense cap mena de dubte.

En aquest moment és la documentació i presentació del Projecte d’Enginyeria del Software i Bases de Dades el sentiment que no em deixa tranquil, barrejat amb els cada cop més propers exàmens finals…

Anuncis

Entry filed under: Paranoies.

Ubiquity Feeding a Dionaea

1 comentari Add your own

 • 1. Alexis  |  29 Mai 2009 a les 9:23 am

  I totally agree! Una sensació molt recurrent… jo crec que hauré desbordat la pila de records d’intranquil·litat més d’una vegada! 😛

  Però vols dir que no és més aviat com un vector de tuples {booleà, punter a record} que funciona a mode de to-do-list i que de vegades es perd l’enllaç del punter i com sabem que tenim el booleà a cert notem que tenim certa cosa pendent a fer tot i no aconseguim recordar ben bé el què? Que me’n dius?

  Tot això condueix a la pregunta intrínseca de… ens programa Déu la ment en un llenguatge orientat a objectes?? Reflexione’m-hi!

  P.D.: Ànims!! Q això ja s’acaba! 😀

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS Twitter

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

Flickr Photos

Blog Stats

 • 48,869 hits

del.icio.us


%d bloggers like this: