Què va passar amb el Gmail?

26 febrer 2009 at 2:54 am 2 comentaris

Lots of folks are asking what happened, so we thought you’d like an explanation. This morning, there was a routine maintenance event in one of our European data centers. This typically causes no disruption because accounts are simply served out of another data center.
Unexpected side effects of some new code that tries to keep data geographically close to its owner caused another data center in Europe to become overloaded, and that caused cascading problems from one data center to another. It took us about an hour to get it all back under control.

Traducció al català
Molta gent està preguntat què va passar, així que vam pensar que voldrieu una explicació. Aquest matí, hi havia programada una rutina de manteniment a un dels nostres data centers europeus. Això normalment no causa cap interrupció, perquè els comptes se serveixen des d’un altre data center.
Efectes secundaris inesperats d’un codi nou que tracta de mantenir les dades geograficament properes al seu propietari van fer que un altre data center europeu se sobrecarregués, i això va causar un efecte en cascada des d’un data center a un altre. Ens va costar aproximadament una hora tornar-ho a tenir tot sota control.

Conclusió: Coses que passen, i sincerament, després d’haver fet un projecte de xarxes de computadors no sé com no passen molt més sovint… Però donat que es tracta d’un servei gratuït i que recordem que encara està en proves, tampoc tenim molt de dret a queixar-nos.

Anuncis

Entry filed under: General. Tags: , , .

El mosquit a la nit Entre la consciència i la inconsciència

2 comentaris Add your own

 • 1. Dani  |  26 febrer 2009 a les 10:54 pm

  Iep! Fins a quin punt estàs d’acord amb això??:

  http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=3547053

  Jo si més no ho vaig trobar interessant.

  Resposta
 • 2. mutsuda  |  26 febrer 2009 a les 11:19 pm

  Bé, aquest és un dels esquemes de “crítica” a Google habitual, és el postulat número 1 dels manaments de Google is Bad.
  És cert que moltíssima gent depèn dels serveis de Google, però la veritat és que prefereixo mil vegades perdre tot el correu electrònic, que no pas, per exemple, que s’incendïi el DataCenter de laCaixa i perdi tots els meus estalvis.
  Si ens parem a pensar, quins són els serveis hiperexplotats de Google? Bàsicament el correu electrònic i el buscador.
  De la gent que fa servir el correu electrònic estic segur que molta part fan servir gestors de correus i guarden una còpia local dels missatges (de fet, el dia de la petada, els usuaris de gmail que guardem còpia local no vam tenir problemes per enviar i rebre correus, només era la interfície web el que va petar). De la mateixa manera, els que facin servir Google Calendar o Google Docs probablement ho tinguin tot sincronitzat amb una còpia local.
  Ara bé, jo no tinc cap còpia local dels estalvis que tinc al banc…

  De buscadors n’hi ha més (sí sí, n’hi ha més!!!).

  Trobo que en part té rao, és cert que la gent cada vegada depèn més de Google, però si algun dia deixa d’existir, crec que la readaptació serà senzilla, i de moment estan actuan seguint la política “Don’t Be Evil”, així que no tinc res a dir. En general trobo que el que diu és una mica exagerat.

  Ah, la xarxa no la controla ningú, i “internet” no pot deixar a l’estacada a cap usuari, perquè els usuaris SOM “internet” i què vol dir que un protocol caigui?

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS Twitter

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

Flickr Photos

Blog Stats

 • 48,869 hits

del.icio.us


%d bloggers like this: