Les xarxes socials

9 Novembre 2007 at 11:49 pm 1 comentari

Què podem dir sobre les xarxes socials? És a dir, coses tipus Fotolog? Quanta gent hi deu haver amb un compte al fotolog? Creieu que al fotolog absolutament tots estem connectats? (tret dels usuaris que no tenen cap persona agregada o viceversa).

Seria possible arribar des d’un fotolog “n” a un altre fotolog “m” sempre, a través dels coneguts d'”n”? Quants fotologs hauríem de visitar abans d’arribar-hi?

Jo no ho tinc gaire clar, l’únic que es pot afirmar, és que el nombre de persones que tenen a la llista d’amics un nombre senar de gent és parell. I també que la meitat de la suma de la llista d’amics de tota persona d’una xarxa és el nombre de relacions d’u-a-u que hi ha a la xarxa.

De la primera afirmació es deriva que si tu tens a la teva llista 3 persones, algú altre del món en tindrà un altre nombre senar segur.

Si ens imaginem la xarxa de relacions per exemple dels Fotologs, hem de considerar un graf dirigit, ja que una persona pot tenir a una altra, però aquesta no tenir a la primera. D’aquesta manera es formen també les persones populars o els pringats. Les primeres no tenen a ningú a la llista perquè són autosuficients, en canvi tothom els te a la seva llista. En canvi els segons tenen a tothom a la seva llista, però ningú no els te a la seva.

untitled-2.jpg

Seria molt interessant poder fer una xarxa d’aquestes però real, és a dir que afegissis a la gent que realment coneixes, i que la gent que et coneix t’hi afegís. D’aquesta manera el graf seria dirigit bidireccional. Hi ha estudis que diuen que recorrent 7 nodes (persones) pots arribar des de qualsevol persona del món fins a qualsevol altra.

El meu objectiu és algun dia crear una xarxa autèntica de totes les persones i poder-ho demostrar realment. Per això encara falta que tot el món mundial disposi d’Internet.

Déu n’hi do quin post més interessant! Si detecteu errors matemàtics feu-me’ls saber, la matemàtica discreta no la tinc gaire fresca ja…

Anuncis

Entry filed under: Fotolog, General.

Record Gmail Com visitar webs amb Ñ correctament

1 comentari Add your own

  • 1. bernatguti  |  10 Novembre 2007 a les 10:48 pm

    ei ma encantat aquest post.. mol interesant lo del pringat i el popular estaria mol b feru d vritat! deww

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS Twitter

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

Flickr Photos

Blog Stats

  • 48,868 hits

del.icio.us


%d bloggers like this: